Viewing

Hänt 2015–2017

.
Stacks Image 21064
Vårvintervy.
Vintern har ännu i slutet av mars inte släppt sitt grepp om naturen kring oss. Men snart är det vår… Foto Peter Hennix
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Soprum stängs
Sophämtarna gillar inte våra soprum. Nivåskillnaden mellan tröskelns överkant och golv (max 20 mm) är för hög, anser Sevab. Brf-styrelsen har beslutat att åtgärda detta i soprummen i Klostergatan 3, Roggegatan 2A och 2 B .
Flera försök har gjorts för att hitta någon som kan hjälpa till med arbetena med trösklarna, men intresset är minimalt, konstaterar brf-styrelsen. Markku Kemppi och Folke Holmgren har tagit på sig ansvaret att fixa trösklarna till de tre soprummen.
Soprummet i Storgatan 4 får inte alls användas. Det har dömts ut av Sevab. Brf-styrelsen undersöker alternativa lösningar såsom ett utvändigt soprum, att ställa kärlen under tak i gången till tvättstugan eller att dela soprum med Roggegatan 2 A.
Problemlösningen ska diskuteras i samråd med lägenhetsinnehavarna
……………………………………………………………………………………….
Minskade kostnader och sänkt avgift
För andra gången på ett år har den sittande styrelsen beslutat att sänka årsavgiften. 2017 med 3 procent och nu för 2018 med 2 procent. 2014 höjde den dåvarande styrelsen årsavgiften med 3 procent bland annat för att kunna öka avsättningarna till yttre underhållsfond (+ 250 000 kr)
I budgeten för 2018 räknar nuvarande styrelsen med bland annat att följande utgifter: elavgifter – 90 000 kr, uppvärmning – 330 000 kr, vatten och avlopp –130 00 kr, försäkringar –37 00 kr och finansiella kostnader –140 000 kr.
……………………………………………………………………………………….
Takläckage och väggskada
I samband med Sörvents rensning av frånluftskanaler upptäcktes på vinden fuktfläckar pga vattenläckage från taket. Man noterade också att packningar till don bör bytas ut och att några spisfläktar inte gick att komma in i pga av fläktarnas konstruktion.
Västra väggen mot lägenhet C2 är fuktskadad nedtill. Styrelsen har beslutat att snarast åtgärda detta.
……………………………………………………………………………………….
Slut på konfettispridningen? Nja…
Vi påminns dagligen om nedskräpningen av metall- och plastkonfetti från Europaskolans studentutsläpp i somras. Markku Kemppi och Hans Jandér påtalade detta, i egenskap av representanter för brf-styrelsen, vid ett möte den 21 augusti med Europaskolans rektor och de båda biträdande rektorerna. Svaret blev att skolledningen kommer att fortsätta uppmana elever och närstående att inte skjuta konfettiraketer.

Kommentar: Något mer radikalt måste nog göras för att råda bot på denna miljöskadliga nedskräpning. Hur mycket man än plockar konfetti på vår gård (vilket några av oss gör återkommande) dyker ständigt nya konfettiflagor upp. Peter Hennix
……………………………………………………………………………………….
Ny nyckelansvarig
Ny ansvarig för förvaring av huvudnyckel efter avflyttade Hans Rudberg är Gunilla Cederlöf. ……………………………………………………………………………………….
Nya medlemmar
Birgitta och Hans Rudberg flyttar till Norrtälje och har sålt sin lägenhet på 1 tr, Klostergatan 3 till Susanne och Kjell Rosenqvist, som tillträdde bostaden den 20 september.
……………………………………………………………………………………….
Extra kärl för trädgårdsavfall
Nu finns ett kärl för trädgårdsavfall placerat i gången utanför tvättstugan. Det är avsett för föreningens trädgårdsavfall, alltså ogräsrens, gräsklipp, vissnade växter, mindre mängder sönderklippta grenar som kommer från gården.
Det kommer att finnas en förteckning, under och ovanpå locket, över vad som får slängas där. OBS Inga säckar eller påsar!!!
Kärlet töms torsdagar jämna veckor och skall då stå utanför soprummet Roggegatan 2A senast kl 06.00.

Kristina Hennix
……………………………………………………………………………………….

Använd inte parfymerat i tvättstugan!
För att minimera obehaglig lukt från tvättstugan har sprickor tätats i tvättstugan och torkrummet. I samband med detta uppmanar styrelsen att inte använda parfymerade tvätt- och sköljmedel, eftersom ”dessa kan medföra andningsproblem för personer som är känsliga för starka lukter”. Detta har sedan länge framförts på hemsidan. Det är framförallt sköljmedlen som är parfymerade. Få kläder behöver ”mjukas” med sköljmedel. Kläder och frottéhanddukar blir mjuka efter att ha körts i en torktumlare. 
……………………………………………………………………………………….
FAKTA Sensorisk hyperreaktivitet, SHR (eller i dagligt tal ”doftöverkänslighet”) är en diagnos. Symptomen påminner om astma, allergi eller KOL – med hosta, tryck över bröstet, heshet, snuva, ögonirritation och besvär att andas. Även huvudvärk, yrsel, trötthet och svettningar är vanliga besvär.
Att bli sjuk av parfymkemikalier är ett snabbt växande hälsoproblem. Drygt tre procent är så svårt skadade att de kraftigt inskränks i sin vardag. Enligt Astma- och Allergiförbundet uppger så många som 33 procent, att de har besvär efter kontakt med dofter och kemikalier.
……………………………………………………………………………………….
Spisvaktförslag på årsmötet ska utredas
Valen vid brf Kapellets årsmöte den 11 april genomfördes helt enligt valberedningens förslag. Däremot vållade några motioner, som samtliga avslagits av styrelsen, en del debatt.
Lars Henriksson motionerade om att spisvakt ska installeras i alla lägenheter med tanke på den höga medelåldern bland medlemmarna och därmed ökande risk för att glömma stänga av spisen eller på annat sätt medverka till olyckor i bostaden. Styrelsen ville i sitt yttrande inte ta på sig ansvaret för denna uppgift. Efter diskussion beslöt stämman att på förslag av Kjell Andersson återremittera frågan om spisvakt till styrelsen för ytterligare utredning.

I en annan motion, inlämnad av Kristina Hennix, förslogs att begreppet juridisk person ska strykas i stadgarna. Trots att styrelsen inte heller tycks önska att ett företag eller annan juridisk person ska kunna vara medlem i brf Kapellet, avslog den i sitt yttrande motionen. Årsmötet gick på styrelsens förslag att juridisk person som köpt bostadslägenhet i föreningen ”får vägras medlemskap”. Peter Hennix ansåg att denna formulering inte är tillräckligt avskräckande för att juridiska personer ska föröka bli medlemmar. Han ville därför till protokollet bifoga en viljeyttring av styrelsen om att ”juridisk person inte bör vara medlem”, i vilket styrelsens ordförande Markku Kemppi instämde.

Stämman beslutade också att anta styrelsens förslag till nya justerade stadgar, som är en anpassning till ändringar i Bostadsrättslagen. Förslaget ska godkännas på två föreningsstämmor i följd.

Valen på årsmötet gav följande resultat:
Styrelsen: Markku Kemppi, ordförande 1 år, omval; Hans Rudberg, ledamot 2 år, omval; Birgit Insulander, ledamot 2 år, nyval; Gunilla Cederlöf, suppleant 1 år, nyval.
Kvar i styrelsen ytterligare ett år är Anne-Marie Holmgren och Hans Jandér.
Till valberedning på 1 år valdes Peter Hennix (sammankallande), Astrid Holmudd och Lisbet Simonson.

Årsmötet leddes av Selma Ejup från MBF.
Efter mötet avtackades avgående styrelseledamoten Gun Lagestrand.

Peter Hennix
……………………………………………………………………………………….

Ny leverantör av hissunderhåll
Styrelsen har beslutat att anta företaget Nordisk Hiss, Eskilstuna, som ny leverantör av hisservicen from 1 april 2017.
……………………………………………………………………………………….
Nu är det klippt
Båda oxlarna på Roggegatan och syrénhäcken nedanför Klostergatan är nu klippta.
……………………………………………………………………………………….
Stacks Image 19215
Stacks Image 19217
Uppjagad grävling
När katten Juzzi rastades på gården torsdagen den 11 augusti 2016 fick han plötsligt syn på en grävling! Han jagade grävlingen in mot gången utanför tvättstugan. Juzzi hejdades av linan i selen och husses protester. Den vettskrämda grävlingen försökte flera gånger tränga sig under gallergrinden och lyckades så småningom komma ut på andra sidan och försvinna över gatan mot nya okända mål. Foto Peter Hennix.
……………………………………………………………………………………….
Stacks Image 18611
Fasamålning i egen regi
Brf Kapellet har i hög grad grad en arbetande ordförande. Tidigare anlitad entreprenör för fasadrenovering har inte hörsammat klagomål på ofullständig arbete. Så i början av augusti 2016 tog Markku Kemppi saken eller rättare sagt penseln i egen hand och målade en del av fasaderna mot Storgatan och Roggegatan. Efter en hel del provmålningar har han fått tag i en kulör som matchar färgen på fasaden. Foto Peter Hennix.
……………………………………………………………………………………….
Sortera efter förpackning och inte material!
Den som följer sopsorteringsdiskussioner kan bli konfunderad. Man hänvisar till respektive kommun, när det gäller sorteringen av plast. Men vad gäller för oss i Strängnäs?
Isa Nelsson på Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö svarar så här:
– I Sverige finns en lag om producentansvar som gäller just producenterna av förpackningar och tidningar. Tanken är att de som producerar avfall även ska stå för kostnaden för återvinningen. Varje gång du köper en förpackad produkt är det några ören av varans pris som går till kostnaden att återvinna förpackningen. Därav är det just förpackningar som vi sorterar i kärlen, det är inte materialinsamling. Det är alltså en finansieringsfråga, inte en ”plastfråga”. Det pågår en utredning om hur även andra föremål än förpackningar ska kunna återvinnas, och vi hoppas såklart att det i framtiden ska komma en bra lösning för det. Tandborstar, diskborstar etc. är inte förpackningar och i dagsläget sorteras de därmed som övrigt hushållsavfall (brännbart).
Det är FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen) som är ansvariga för återvinning av just förpackningar och tidningar. Resterande avfall ansvarar respektive kommun för.
Summa summarum: Köper du något i en förpackning ska bara själva förpackningen av till exempel papp, plast eller glas sorteras i respektive kärl. Innehållet /produkten etc sorteras som mat- eller restavfall. ……………………………………………………………………………………….
Omdiskuterad paragraf antogs på årsmötet 2016
Det blev idel omval på styrelseposterna vid föreningsstämman den 12 april 2016 i Europaskolans lokaler. Till ordförande för ytterligare ett år utsågs alltså Markku Kemppi.
Första punkt under så kallade övriga ärenden var om föreningen skulle anta MBFs normalstadgar. Stämmans ordförande Jon Brändström från MBF redogjorde för skillnaderna mellan Kapellets nuvarande stadgar och föreslagna nya stadgar
Huvudsakliga syftet med ändringen är att införa nya regler för andrahandsuthyrning. Skillnaden mellan vad föreningen och bostadsrätthavare ansvarar för förtydligas också.
Eftersom §5 i de förslagna nya stadgarna inte utesluter att juridisk person kan bli medlem i föreningen, uttalade sig flera medlemmar för att komplettera paragrafen med ett tillägg som förhindrar detta. Man pekade på risken att ett företag köper en lägenhet och använder den som tjänstebostad, vilket i sin tur kan innebära stor omsättning av boende och stort slitage på lägenheten.
Förslaget diskuterades men efter en något förvirrad omröstning, där flera medlemmar var osäkra på vad röstningsalternativen innebar, valde stämman att med 15 röster mot 8 anta de av MBF föreslagna och utdelade normalstadgarna. Förslaget måste godkännas på två föreningsstämmor i följd. Om så sker träder alltså bland annat den omdiskuterade paragraf 5 i kraft utan ändring.
Sista punkt på stämman rubricerades som ”Utvärdering av fågelmatning”. Styrelsen önskade få in åsikter om fågelmatningen som på försök pågått sedan i oktober förra året. Diskussion fördes om placering av fågelbordet och matningsperiodens längd. Sammanfattningsvis var stämmodeltagarna överlag positiva till fågelmatningen.
……………………………………………………………………………………….
Förtydligande om avfallssortering
Hur ska blommor och krukväxter källsorteras? Sevab har givit olika svar på den frågan, men nu på begäran förtydligat sig. Om man inte har tillgång till egen kompost, vilket vi i brf Kapellet inte har, ska blommor slängas med övrigt hushållsavfall, dvs sorteras som restavfall.
Papper då? Jo, kuvert, servetter, hushålls- och toalettpapper ska också sorteras som restavfall. Silkespapper och annat omslagspapper ska läggas i kärlet för pappersförpackningar. En mer omfattande information om källsortering finns under fliken Regelverk.
……………………………………………………………………………………….
Lån amorteras och binds
Styrelsen har beslutat att amortera av 400 000 kr på ett lån, som ska omsättas under 2018, samt att binda ett lån på 4,4 Mkr som ska omsättas den 1 mars 2016 med 1,45 procents ränta i 4 år.
……………………………………………………………………………………….
Slarv i sophanteringen
Styrelsen konstaterar att att någon/några fortfarande inte förstått föreningens och Sevabs regler om sopsortering, trots att ytterligare information lämnats till alla lägenhetsinnehavare. ”Skärpning krävs,” skriver styrelsen i sitt protokoll. Se även notis nedan om ”Det gäller att sortera rätt”.
Ett anslag ska sättas upp invändigt på soprumsdörrarna om att man måste se till att dörrarna verkligen är låsta, när man lämnar rummen.
……………………………………………………………………………………….
Det gäller att sortera rätt
Det räcker inte bara att sortera sopor. Man måste också att sortera rätt, vilket inte alltid sker. Framförallt i kärlet för tidningspapper slängs det mycket som inte ska vara där, till exempel servetter och kuvert. Sevab anger på sin hemsida exempel på vad som kan sorteras som tidningar: dagstidningar, kontorspapper, reklamblad, telefonkatalog, veckotidningar, övriga trycksaker.
Det finns en sorteringsguide från Sevab på denna länk. Den är ganska svårtolkad, men enligt Sevabs kundtjänst gäller följande:
– Allt som får plats i en påse går att slänga i kärlet, men material som ej får plats i påsen ska slängas på återvinningscentralen. Vilket innebär att även en plastmöbel, om den plockas isär, så att den får plats i en påse (!), kan slängas i soporna.
………………………………………………………………………………………..
Nytt avtal för fjärrvärmeservice
Brf Kapellet har tecknat ett nytt och betydligt mer omfattande serviceavtal med Sevab för fjärrvärmeanläggningen. För 3065 kr i årsavgift får vi nu, förutom den årsvisa servicen, bland annat funktionskontroller av både inkommande anslutningar och anslutningar som går ut från vår anläggning såsom expansionskärl och radiatorkrets, fri jourutryckning (tillkommer 250 kr efter kontorstid), ingen utryckningskostnad vid akuta fel, fri telefonsupport samt nettopriser på reservdelar.
………………………………………………………………………………………..
Byte av försäkringsbolag ger lägre avgift
Vi har bytt försäkringsbolag för fastighetsförsäkring, från Länsförsäkringar till Vardia och därmed sänkt årsavgiften med cirka 11000 kr. Försäkring mot skadedjur och sanering kvarstår i Anticmex. Observera att samtliga medlemmar måste ha en hemförsäkring med bostadstillägg.
………………………………………………………………………………………..
Ohörsam fasadrenoverare
Företaget Front har fortfarande inte hörsammat föreningens anmärkning av felaktiga färger på putsreparationer. Färgleverantören Colorama har konsulterats, men anser att det är fel tid att måla just nu.
………………………………………………………………………………………..
Om någon fastnar i hissen
Det händer fortfarande att folk fastnar i någon av våra hissar. Framförallt hissen i Roggegatan 2A fortsätter att krångla trots upprepade serviceinsatser av Otis, som bytt ut felaktiga reläer.
För att undvika att hissmontör kallas flera gånger för samma fel, ska endast någon i vår ”hissjour” kontaktas, dvs antingen Folke Holmgren, Markku Kemppi eller Peter Ruschkowski.
Nödknappen i hissen startar ett larm på husväggens utsida på Storgatan. Upptäcker man att någon fastnat i en hiss, kontakta i så fall någon av ovannämnda. De har av Otis utbildats i att kunna öppna hissarna.
Krånglar en hiss, hjälp till att dokumentera det, så att Otis lättare kan lokalisera och åtgärda felet.
………………………………………………………………………………...........

Nya medlemmar
Fredia Hanna är sedan 6 november ny medlem i brf Kapellet sedan hon av Marthin Zetterberg köpt lägenheten på nedre botten, Klostergatan 3
Agnetha och Carsten Aronsson tillträder 1 mars 2018 efter att av Märta Lindgrens dödsbo köpt lägenheten på 2 tr, Roggegatan 2 A.
……………………………………………………………………………………….
Få trädgårdsintresserade
Få mötte upp, när Kristina Hennix kallade till ett möte för diskutera arbetet med innergården/trädgården. De församlade i trädgårdsgruppen konstaterade att det behövs fler som hjälper till – även med gräsklippningen.
……………………………………………………………………………………….
Ny entrébelysning
Armaturerna vid våra entréer och på gården, totalt 12 s, ska bytas ut. Strängnäs Elmän har påbörjat arbetet. För belysningen på innergården har belysningsexpert (Peter Bysell) kontaktats.
……………………………………………………………………………………….
Ljummet intresse för spisvakt
Styrelsens enkät om installation av spisvakt visar att bara 5 är intresserade av installation. Fyra har redan funktionen i anslutning till spisen. Arbetsgruppen som skulle utforma enkäten kunde inte enas om utformningen, så förutom intresseförfrågan förutsatte den egen finansiering av installationen. Styrelsen har nu pratat med leverantören som ska kontakta dem som är intresserade av spisvaktsinstallation.
……………………………………………………………………………………….
Uppdaterade köplatser
Köordningen för parkeringsplatser och garage har uppdaterats. Läs mer om detta här.
……………………………………………………………………………………….
Vem ska rengöra soptunnorna?
Rengörningen av soptunnor sköts inom föreningen vilket inte alltid fungerar.
Styrelsen har därför hört sig för hur andra föreningar sköter rengörningen och kan konstatera att några sköter detta själva, medan andra överlåter det till städbolag som till exempel Samhall. Styrelsen ska nu begära kostnadsförslag från bland annat den städfirma vi anlitar.
……………………………………………………………………………………….
Bobyggande gråsparvar 170428-1

Utsatt boplats
Ett gråsparvspar utsåg i våras en av våra avenbokshäckar till sin boplats. Strax före 1 maj övergavs dock boet. Kanske för att pippina skulle ut och demonstrera. Foto Peter Hennix.
……………………………………………………………………………………….
Om hissen krånglar
Nordisk hiss har anslagit ett telefonnummer att ringa vid fel på hissen, men i första hand gäller våra tidigare regler att ringa de ansvariga i föreningen som i sin tur ringer hissföretaget. Läs mer på denna länk. Allt för att undvika att fler ringer om samma fel och det blir onödiga kostnadskrävande utryckningar. De utsedda är också utbildade att hjälpa ut den som eventuellt har ”fastnat” i hissen.
……………………………………………………………………………………….
Installationer
Avfuktare till pannrummet är inköpt och installerad. Likaså har brandvarnare installerats i tvättstuga, styrelserum och hobbyrum. Toaletten i tvättstugan läcker och kommer att bytas ut.
……………………………………………………………………………………….
Ägarbyte
Birgitta Nilssons lägenhet B9 är såld till Ellinor Queckfeldt med tillträde tidigast 11 maj.
……………………………………………………………………………………….
Stacks Image 21083
Bisysslor på gården
Det är många flitiga bin på gården nu under våren, som den här som kravlar sig upp ur en krokus. Fler exempel på bisysslor finns här. Foto Peter Hennix.
……………………………………………………………………………………….
Sopkärl ID-märks
Sevab kommer att ID-märka våra sopkärl. Detta betyder att det efter märkningen är mycket viktigt att kärlen inte flyttas från det soprum, där de är registrerade.
……………………………………………………………………………………….
Slarvig sortering kan bli kostsam
Överfyllda återvinningskärl och emellanåt felaktig/slarvig sortering innebär risk, att kärlen antingen inte hämtas eller att föreningen måste betala extra avgift för tömningen. Brf-styrelsen påpekar i en protokollsanteckning, att kärlen ”aldrig någonsin får överfyllas och att alla måste sköta sortering av sina sopor”.
……………………………………………………………………………………….
Inbrott i garage
I början av februari skedde inbrott i ett av föreningens garage. Dörrlåset förstördes, men inget har lyckligtvis stulits. Händelsen är polisanmäld och Certego kontaktad för lås- och vredbyte.
……………………………………………………………………………………….
Stacks Image 21058
Den gamla transformatorstationen lyfts den 9 augusti 2016 upp. I bakgrunden står den nya färdig att placeras på den lediga platsen. Foto Markku Kempi
Transformatorlyft
Den 9 augusti 2016 var den nya transformatorstationen på plats – ett lyft för såväl Sveab som för brf Kapellet som kanske får mer utrymme vid parkeringsplatsen.
……………………………………………………………………………………………………
Förtydligande om gräsklippningen
Eftersom det varit delade meningar om hur omfattande gräsklippningen ska vara, deklarerar nu brf-styelsen att ”klippningen avser alla gräsmattor och att inga undantag från detta skall förekomma. Önskar någon ha fina blommor i anslutning till sin uteplats kan man fixa detta i rabatter eller krukor.”
……………………………………………………………………………………………………
Många vill vårda gården
Hur ska vi vårda vår fina gård och all tillhörande växtlighet? Det var huvudfrågan vid ett extra medlemsmöte tisdagen den 26 april 2016 i ett av Europaskolans lektionsrum.
Anledningen till mötet är som bekant att allt färre medlemmar har deltagit i gårdsskötseln. Därför har styrelsen har med hjälp av Kristina Hennix begärt från utomstående entreprenörer kostnadsförslag för gårdsarbetet. Svaren visar att en totalentreprenad blir mycket kostsam och kanske kräver en höjning av medlemsavgiften.
De drygt 20-tal medlemmar, som hade hörsammat kallelsen, tycktes dock vara tämligen överens om att vi i största möjliga mån ska sköta gården i egen regi. Flera medlemmar åtog sig att ansvara för specificerade delar av gårdsarbetet. En del tjänster som beskärning av träd och buskar kommer att köpas in.
……………………………………………………………………………………………………
Var stänger man av vattnet?
En förteckningen över var avstängningsventilerna till varm- och kallvattnet samt värmen finns har delats ut till samtliga lägenheter. Ursprungsritningarna till alla vatten- och värmeinstallationer finns att tillgå i pannrummet. Återstår att märka berörda förråd.
……………………………………………………………………………………………………
Stäng branddörrarna!
Skyltar om att hålla dörrarna stängda har nu satts upp på samtliga branddörrar. Det gäller alltså att till exempel efter besök i källarkontoret se till att branddörren är stängd. ………………………………………………………………………………...........
Öppna inte för främlingar
En av våra medlemmar blev uppringd av en person som med hänvisning till en gemensam bekant bad att någon skulle öppna porten. Det gjorde nu inte vår medlem. Men händelsen är en påminnelse om, att vi, framförallt efter att portkoden upphör att fungera på kvällen, bör vara uppmärksamma på okända personer som vill in i vår fastighet. Fråga vem som söks, och släpp inte någon annan än egna bekanta.
………………………………………………………………………………...........
De har fastighetsnyckel
Fastighetsnyckel till allmänna utrymmen finns hos Markku Kemppi, Kristina Hennix, Folke Holmgren och Sune Johansson.
………………………………………………………………………………...........
Rengör torktumlarfilter!
Observera att ett av filtren i torktumlaren måste göras rent efter varje användning. På displayen visas, när övriga filter behöver rengöras.
………………………………………………………………………………...........
Rådvill om parkeringsregler?
Rådvill om parkeringsregler i kvarteren? Kolla i så fall på kommunens hemsida!
På Roggeplanen kan man parkera på vardagar upp till 24 timmar.
Cykelparkering framför blomlådor vid portarna uppskattas inte. Styrelsen hänvisar till befintliga cykelställ.
………………………………………………………………………………...........
Rapportera tevestörningar!
Störningar i den digitala TV-mottagningen förekommer då och då. Rapportera snarast alla sådana fel till Sappa tel 0774-444 744 eller mejla.
………………………………………………………………………………...........
Rabatt för Kapellet-medlemmar i Elon
Kapellets brf har slutit ett avtal med Elon i Solberga köpcentrum om 12,5 procent på det som köps i butiken.
………………………………………………………………………………...........
Stacks Image 3012
Uppdaterad info om boendeansvaret
Som bostadsrättsinnehavare är det en hel att tänka på både inomhus och utomhus. En uppdaterad sammanfattning om detta finns att läsa här på hemsidan.
………………………………………………………………………………...........
Nya maskiner i tvättstugan
Nu är maskinparken i tvättstugan fullständigt förnyad. Sedan mitten av mars 2014 har både ny torktumlare och avfuktare installerats. Instruktion till torktumlaren finns på maskinen.
………………………………………………………………………………...........
Ökad säkerhet för jobb med eldrivna maskiner
Två portabla jordfelsbrytare finns nu i ”snickarboa” på Klostergatan 3 respektive det trädgårdsförråd vid Roggegatan, där vi bland annat förvarar den elektriska häcksaxen. Med en jordfelsbrytare mellan den som arbetar med elektriskt drivna maskiner och ett eluttag ökar man elsäkerheten för användaren.
………………………………………………………………………………...........
 Viewing